Aktuella projekt.

Projekt 1:

Kontaktpersonutbildning

Kontaktpersonutbildning
Kontaktpersonutbildning

Det är mycket svårt att hitta kontakpersoner till äldre och handikapade som inte behärskar svenska. Krav på denna kontaktperson är att tala målsmans modersmål och ha tid, kraft och motivation att egna sin tid åt att, för en blygsam betalning, umgås med en ensam äldre och/eller handikappad person som inte kan svenska.

Där man inte hittar dessa kontaktpersoner är bland redan integrerade invandrare som har ett, ibland två jobb, och som redan har hittat sin plats under solen i det svenska samhället.

Där man inte letar är bland stundenter på SFI, vuxenutbildningen, högksolan och universitet. Högskole- och universitetstudenter behöver extra pengar, SFI- och vuxentubildningstudenter behöver både pengar och utöka kontaktnät. Därför är det i den målgruppen kommunen behöver söka sina kontaktpersoner för denna särskilt utsatta grupp och helst förbereda dem med en kurs som ska handla om:

  • Kontaktpersonens roll-historiskt
  • Värdegrund
  • Lagar som styr verksamhet
  • Sekretess
  • Professionellt förhållningssätt

Projekt 2:
Älskade Sverige (blogg)

Älskade Sverige
Älskade Sverige

Det finns runt omkring oss människor som har vilja att börja vara mer aktiva och att komma ut till naturen på vandringar, paddlingar eller övernattningar ute i det fria, men som inte riktigt vågar eller vet hur eller har någon som vill följa med de. Den osäkerheten vill vi överbrygga för dessa personer genom att skapa "Kom igång med friluftsliv" kurser för vuxna personer som inte har friluftsvana.